Apelsinus įprastai naudojame užkandžiui ar spaudžiame sultis. Pastarąsias rekomenduoju naudoti tik padažams, o apelsiną valgyti visą, taip gausite nepalyginamai daugiau vertingų medžiagų ir ilgiau jausite sotumą. Apelsinas savyje turi ir rūgštelės, ir saldumo, tad puikiai tinka salotų pagardinimui ir tokiu būdu jį naudodami išvengiame didelio kiekio cukraus, įvairiausių sirupų ar medaus.
Gaivios salotos su apelsinų padažu ir krevetėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 302 kcal

Ingredientai
  

Salotoms:

  • 1 apelsino
  • 1 avokado, sunokusio mažo
  • 1 agurko, galima keisti cukinija
  • 90 g salotų lapų, tinka nuo jaunų špinatų iki sultenių ar salotų mišinio
  • 50 g krevečių, virtų
  • 1 raudonojo svogūno, nedidelio, jei norisi, galima keisti porais
  • 5 g graikinių riešutų, galima keisti kitais mėgstamais

Padažui:

  • 60 g apelsino sulčių
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • 1 a.š. raudonojo vyno acto
  • 1 a.š. apelsino žievelės
  • 1 a.š. garstyčių
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Salotas suplėšome.
  • Apelsiną nuplauname, nulupame ir supjaustome riekutėmis. Baltų žievelių nenulupinėju kruopščiai, nes jose didelis skaidulų kiekis, sudedame ant salotų.
  • Kartu dedame pjaustytą agurką, svogūną ir avokadą.
  • Sumaišome padažui skirtus produktus, užpilame ant salotų.
  • Ant salotų sudedame krevetes (krevetes galima keisti pasirinktinai – feta, ožkos, keptu halloumi sūriu, vištiena ar kalakutiena.) ir skanaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 9gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 12gCholesterolis: 32mgNatris: 204mgKalis: 1035mg (52%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 4406µg (551%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 71mg (89%)Vitaminas D: 0.03µg (1%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 76µg (101%)Kalcis: 111mg (14%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 203µg (102%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 189mg (27%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!