Varškė yra būtent tas baltyminis produktas, kurio naudingąsias medžiagas organizmas įsisavina geriau nei mėsos ar žuvies. Varškės baltymai yra „ilgo veikimo“, todėl šiuos produktus galima valgyti ir vakare. Pavalgius, net miegant, raumenys ir toliau bus aprūpinami baltymais.
Gaivios ridikėlių ir agurkų salotos su grūdėta varške
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g grūdėtos varškės
- 80 g ridikėlių
- 80 g agurkų
- 5 g svogūno laiškų
- 3 g krapų
Paruošimas
- Ridikėlius ir agurką susmulkiname.
- Į smulkintas daržoves dedame varškę.
- Viską papuošiame smulkintais svogūno laiškais ir krapais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 123kcal (6%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 12gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 17mgNatris: 399mgKalis: 435mg (22%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 485µg (61%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 124mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 196mg (28%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaiva Petruševičienė
Žiauriai skanu 😘
Labai skanu!