Lašišoje daug Omega3 riebalų rūgščių, kurios apsaugo organizmą nuo širdies ligų, gerina smegenų darbą, atmintį, mažina depresijos riziką.
Gaivios ir sočios salotos su sūdyta lašiša
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g ledo salotų
- 60 g sūdytos lašišos
- 60 g ridikėlių
- 50 g špinatų
- 40 g cukinijos
- 20 g alyvuogių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- baziliko pagal skonį
Paruošimas
- Salotas ir špinatus suplėšome.
- Daržoves susmulkiname.
- Salotas, smulkintas daržoves ir lašišą sudedame kartu, pagardiname aliejumi , bazilikais ir viską pemaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 238kcal (12%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 17gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 856mgKalis: 676mg (34%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 5406µg (676%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 275µg (367%)Kalcis: 101mg (13%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 152µg (76%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 73mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene