Lašišoje daug Omega3 riebalų rūgščių, kurios apsaugo organizmą nuo širdies ligų, gerina smegenų darbą, atmintį, mažina depresijos riziką.
Gaivios ir sočios salotos su sūdyta lašiša recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 238 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g ledo salotų
  • 60 g sūdytos lašišos
  • 60 g ridikėlių
  • 50 g špinatų
  • 40 g cukinijos
  • 20 g alyvuogių
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • baziliko pagal skonį

Paruošimas
 

  • Salotas ir špinatus suplėšome.
  • Daržoves susmulkiname.
  • Salotas, smulkintas daržoves ir lašišą sudedame kartu, pagardiname aliejumi , bazilikais ir viską pemaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 238kcal (12%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 17gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 30mgNatris: 856mgKalis: 676mg (34%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 5406µg (676%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 275µg (367%)Kalcis: 101mg (13%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 152µg (76%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 73mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!