Mango vaisiuje gausu vitamino B6, kuris atlieka svarbų vaidmenį palaikant smegenų funkcijas, nuotaiką bei miego kokybę. Šis vaisius taip pat puikus atmintį ir koncentraciją gerinančio glutamino šaltinis.
Gaivi panakota su mangų tyre
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 ml pieno
- 130 g vandens
- 80 g mango
- 20 g želatinos
Paruošimas
- Vandenyje išbrinkiname želatiną.
- Kai išbrinksta, pakaitiname.
- Įpilame pieno, pamaišome.
- Įdedame į šaldytuvą ir palaukiame, kol sustings želatina.
- Mangą nulupame ir sutriname.
- Sustingus želatinai, uždedame sutrintą mangą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 90kcal (5%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 10mgNatris: 55mgKalis: 166mg (8%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 378µg (47%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 119mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 13mg (3%)Fosforas: 89mg (13%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Aneri Irena