Puikus patiekalas atsigaivinimui karštą vasaros dieną ir kai šaltibarščiai jau atsibosta.
Receptas iš laidos "Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene". Visą laidą peržiūrėti galite čia>> https://bit.ly/3xIvlfs
Gaivi agurkų šaltsriubė su česnaku ir svogūnų laiškais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.73 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Atvėsinimas 2 val.
Iš viso 2 val. 25 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 231 kcal

Ingredientai
  

  • 1 l kefyro
  • 0,5 l mineralinio vandens
  • 2 agurkų ilgavaisių
  • 1 saujos svogūnų laiškų
  • 1 ryšelio krapų
  • 4-5 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Susmulkiname daržoves: agurkus sutarkuojame, krapus ir svogunūs smulkiai sukapojame ir į gautą masę įspaudžiame česnako.
  • Pilame kefyrą, mineralinį vandenį, pagardiname druska ir pipirais.
  • Viską gerai išmaišome.
  • Sriubą palaikome šaldytuve bent porą valandų arba per naktį. Patiekiame tik atvėsintą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 231kcal (12%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 12gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 42mgNatris: 192mgKalis: 202mg (10%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 809µg (101%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 133µg (2660%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 467mg (58%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 35mg (5%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šaldytuve, Šviežia
Receptas iš laidos “Sveika lėkštė su Vaida Kurpiene”
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!