Eršketas – žuvis, vadinama karališka, nes ilgai ir sudėtingai auginama, o kažkada buvo tik karalių ir carų iškilmingo stalo patiekalas. Ji neturi ašakų, tik pagrindinį kaulą ir šonkaulius. Tai gana riebi, baltos mėsos žuvis, patogi gaminimui. Maistui ją galime sunaudoti visą. Erškete gausu ne tik Omega3 būtinųjų riebalinių rūgščių, bet suvalgius 200 g eršketo, gausite vitamino B12 paros dozę. Vitaminas B12 padeda palaikyti sveiką nervinę sistemą ir kraujo ląsteles, padeda išvengti megaloblastinės anemijos, kurios vienas iš požymių – greitas nuovargis ir silpnumas.
Eršketas garstyčių padaže recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 25 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 67 kcal

Ingredientai
  

  • 1 eršketo
  • 3 v. š. grūdėtų garstyčių dižono
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a. š. druskos
  • pipirų
  • salierų smulkintų
  • citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Sumaišykite visus ingredientus ir jais įtrinkite žuvį, palikite pasimarinuoti bent 20 min.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, žuvį kepkite apie 25-30 min.
  • Iškeptą žuvį apšlakstykite citrinos sultimis. Ragauti tinka su slyviniais pomidoriukais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 67kcal (3%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 8gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 14mgNatris: 7503mgKalis: 148mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 96mg (14%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Deimantė (Dei La)
EJRZF logotipas
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!