Moliūgas yra vitaminų A, C, E, B grupės, antioksidacinių flavanoidų bei mineralinių medžiagų (ypač kalio) šaltinis.
Drėgnas pyragas su moliūgais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g moliūgo
- 250 g speltos miltų pilno grūdo
- 3 kiaušinių
- 150 g sviesto
- 100 g graikinių riešutų
- 60 g rudojo cukraus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 2 a.š. cinamono
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Paruošimas
- Moliūgą sutarkuojame smulkesne negu burokinė tarka.
- Minkšta sviestą išsukame su cukrumi, tada imušame po vieną kiaušinį.
- Sudedame tarkuotą moliūgą.
- Suberiame visus sausus produktus.
- Dedame smulkintus riešutus, įpilame citrinos sulčių.
- Masę dedame į išklotą kepimo popieriumi formą.
- Kepame 180 C orkaitėje apie 50-60 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 173kcal (9%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 43mgNatris: 107mgKalis: 112mg (6%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 2029µg (254%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 53mg (8%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Egidija Vaičienė
Kada šis pyragas skanisuasias?
Ką tik iškepęs ar pilnai atšalęs?
kaip kam patinka. Nėra taisyklės
Kepiau siandien si pyraga, pavyko nuostabus, slapias, ne persaldus, labai rekomenduoju 😊