Taip paruoštą žuvį galite valgyti su salotomis: baltas ridikas, morka, agurkas. Susmulkinta norimo dydžio gabalėliais. Užpilas: 1 a.š Dižono garstyčių, 1 a.š. citrinos sulčių, 1 a.š. vandens, pipirai.
Dorada kepta orkaitėje su daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g dorados
Daržovės kepimui:
- 50 g pomidorų
- 40 g šparaginių pupelių
- 40 g raudonos paprikos
- 40 g cukinijos
- 30 g saliero gumbo
- 30 g baklažano
- 30 g moliūgo
- 20 g svogūno
- 3 skiltelės česnakų
- 1 a. š. druskos
- 1-2 žiupsneliai pipirų
Paruošimas
- Žuvies filė nuplauname, nusausiname virtuviniu rankšluosčiu. Jeigu žuvis neišdarinėta, tuomet pirma ją išvalykite tuomet nuplaukite.
- Dorada ištriname druska, pipirais, kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Žuvį apdedame pomidoro riekutėmis ir šparaginėmis pupelėmis.
- Likusias daržoves (raudoną papriką, cukiniją, saliero gumbą, baklažaną, moliūgą, svogūnus, česnakus) smulkiname norimo dydžio gabaliukais, apibarstome druska ir pipirais, apšlakstome kepimui skirtais riebalais.
- Daržoves dedame šalia dorados ir kepame kol šiek tiek suminkštės, bet turi likti traškios.
- Iškepus, viską dedame į lėkštę ir skanaujame. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 288kcal (14%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 39gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 2563mgKalis: 655mg (33%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 5073µg (634%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 82mg (103%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 30µg (40%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 85µg (43%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 73mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė