Puiki sriuba pavasarį. Išbandykite šią sveiką sriubą pietums.
Dilgėlių sriuba
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g bulvių
- 30 g morkų
- 20 g svogūno
- 20 g paprikos
- 1 pluoštelis dilgėlių
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 5 g lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
Paruošimas
- Nuplikiname dilgėles.
- Į puodą sudedamos smulkintos bulvės, virti apie 5 min.
- Tuo metu smulkinama į norimo dydžio gabalėlius ir ant lydyto sviesto apkepinami: svogūnas, morka, paprika.
- Daržovės sudedamos į puodą su bulvėm, o po to ir nuplikytos dilgėlės. gardinama prieskoniais, druska ir citrinos sultimis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 143kcal (7%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 4gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 105mgKalis: 646mg (32%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 7553µg (944%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 46mg (58%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 448µg (597%)Kalcis: 428mg (54%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 35µg (18%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 62mg (17%)Fosforas: 102mg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė