Puiki sriuba pavasarį. Išbandykite šią sveiką sriubą pietums.
Dilgėlių sriuba recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 143 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g bulvių
  • 30 g morkų
  • 20 g svogūno
  • 20 g paprikos
  • 1 pluoštelis dilgėlių
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 5 g lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čili pipiro pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nuplikiname dilgėles.
  • Į puodą sudedamos smulkintos bulvės, virti apie 5 min.
  • Tuo metu smulkinama į norimo dydžio gabalėlius ir ant lydyto sviesto apkepinami: svogūnas, morka, paprika.
  • Daržovės sudedamos į puodą su bulvėm, o po to ir nuplikytos dilgėlės. gardinama prieskoniais, druska ir citrinos sultimis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 143kcal (7%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 4gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 105mgKalis: 646mg (32%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 7553µg (944%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 46mg (58%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 448µg (597%)Kalcis: 428mg (54%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 35µg (18%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 62mg (17%)Fosforas: 102mg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!