Keksiukas – sudėtinės dalys:
110 gr. kviečių ir/ar rugių sėlenų
80 gr. pilno grūdo ruginių miltų
100 gr. pilno grūdo kvietinių miltų
60-80 gr. nerafinuoto cukraus
1 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinti citrinos sultimis)
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
240 gr. kokoso pieno (arba riešutų pieno)
80 gr. lydyto sviesto
130 gr. razinų (mirkytų)
Keksiukas – gaminimo žingsniai:
1. Į dubenį supilame kokosų pieną, aliejų, cukrų, druską, 120 gr. vandens ir viską išplakame.
2. Į mišinį suberiame sausus produktus: miltus, sodą, sėlenas, razinas ir išmaišome šaukštu iki vientisos masės.
3. Palaikome 15-20 minučių pabręsti.
4. Gauta mase užpildome keksiukų formeles.
5. Kepame 15minučių +175 C temperatūroje.
Skanaus linki recepto autorė – Čianita
Labai skanus keksiukai! Maistines keksiuku medziagos kokiam kiekiui nurodytos? Ar visos mases,ar vieno keskiuko,ar 100gr?
Nežinom:)) tai ištrynėm:)
kiek deti aliejaus?
Recepte aliejus nera irasytas,o darbo eigoje atsiranda…?:)