Lengvai pagaminamas desertas su špinatais. Išmėginkite ir pasidalinkite rezultatu komentaruose.
Desertas iš špinatų, kokoso, avižų, migdolų miltų su varškės kremu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Biskvitui:
- 100 g špinatų
- 70 g avižų miltų
- 60 g kiaušinio
- 50 g migdolų miltų
- 50 g kokosų aliejaus
- 2 v. š. klevų sirupo
- 1 v. š. ispaninio šalavijo sėklų čija
- 1 v. š. sezamų sėklų
- 1 a. š. kepimo miltelių be glitimo
- 1 a. š. natūralaus jogurto kepimo milteliams nugesinti
Pertepimas:
- 100 g varškės
- 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklų čija
- 1 v. š. klevų sirupo
- 1 a. š. citrinos žievelės tarkuotos
Paruošimas
- Pirmiausia ištirpinti aliejų (neužvirinti).
- Kepimo miltelius išmaišyti jogurte.
- Į kokteilinę dedame: nuplautus špinatus, šiltą aliejų, kiaušinį, sirupą ir visus likusius produktus, kurie skirti biskvitui.
- Produktus išplakti.
- Paruoštą tešlą kepti 170° temperatūroje apie 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti.
Varškės kremo gaminimas:
- Varškę pertrinti per sietelį, įmaišyti sirupą, sėklas ir įtarkuoti citrinos žieveles.
Deserto gaminimas:
- Iš biskvito, naudodami formelę, išspaudžiame apskritimus.
- Biskvitą pertepame su paruoštu varškės kremu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 146kcal (7%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 25mgNatris: 102mgKalis: 94mg (5%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 746µg (93%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 37µg (49%)Kalcis: 126mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 27mg (7%)Fosforas: 73mg (10%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Audronė Mackevičienė. Nuotraukos autorė: Rūta Martinkėnaitė-Vėžienė