Burokėliai turi daugiau natūralių cukrų (9g) nei kitos daržovės, todėl juos taip mėgstame. Tačiau jų kaloringumas yra santykinai mažas – 100 g/43 kcal.
Burokėlių, pupelių ir raugintų kopūstų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g pupelių
- 50 g burokėlių
- 50 g raugintų kopūstų
- 1 a.š. linų sėmenų aliejaus
- 0,5 a.š. kmynų, nuplikytų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Pupeles išmirkome per naktį ir ryte išverdame.
- Burokėlius išverdame, supjaustome kubeliais.
- Kmynus sutriname.
- Sudedame į vieną indą: burokėlius, raugintus kopūstus ir pupeles, užpilame linų sėmenų aliejumi, pabarstome kmynais, druska, pipirais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 142kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 409mgKalis: 464mg (23%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 30µg (4%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 132µg (66%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 107mg (15%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jovita Dab
Nuostabios salotos, valgo visi šeimos nariai. Paskutiniu metu aš vietoj virto burokėlio dedu žalią, nedideli obuoli ir visiems "linksi ausys kaip skanu".