Įprastiniame suši (sushi) nemažai greitai pasisavinamų angliavandenių: cukraus, baltų ryžių. Tuo tarpu daržovių suši – puikus užkandis ir vitaminų bei jodo šaltinis.
Kcal – 307
Daržovių suši – sudėtinės dalys:
1/2 didesnio arba 1 mažesnis kalafioras (vietoje įprastų ryžių)
150 g. moliūgas
2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
2 jūros dumblių lapai (nori lapeliai)
½ citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Vasabi pasta (krienai)
Druska
I įdaras: sūdyta lašiša, agurkas supjaustytas šiaudeliais
II įdaras: 2 skiltelės avokado, pomidoras ir geltona paprika supjaustyta šiaudeliais
III įdaras: tofu sūrio juostelės, žali svogūno laiškai, garžgaistrės (rukolos) lapeliai
 
Daržovių suši – gaminimo žingsniai:
1. Kalafiorą sumalame su maišytuvu (iki ryžių grūdelių dydžio masės).
2. Į masę sudedame saulėgrąžas, moliūgą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišome.
3. Ant bambukinio kilimėlio patiesiame jūros dumblio lapelį blizgančia puse į apačią. Sudedame kalafioro masę ir tolygiai paskirstome. Nuo kraštų paliekame po vieną centimetrą.
4. Per vidurį dedame įdarą, vasabi pastos ir atsargiai susukame jūros dumblio lapelį į ritinuką. Kraštą suvilgome vandeniu, kad ritinukas neiširtų.
5. Aštriu peiliu sušio ritinėlį supjaustome. Iš vieno ritinėlio išeina 8 sušio gabalėliai.
Recepto autorė – programos dalyvė Aušra K.
Padažas prie daržovių suši (sushi):
1- receptas
2 receptas
Skanaus

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!