Įprastiniame suši (sushi) nemažai greitai pasisavinamų angliavandenių: cukraus, baltų ryžių. Tuo tarpu daržovių suši – puikus užkandis ir vitaminų bei jodo šaltinis.
Kcal – 307
Daržovių suši – sudėtinės dalys:
1/2 didesnio arba 1 mažesnis kalafioras (vietoje įprastų ryžių)
150 g. moliūgas
2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
2 jūros dumblių lapai (nori lapeliai)
½ citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Vasabi pasta (krienai)
Druska
I įdaras: sūdyta lašiša, agurkas supjaustytas šiaudeliais
II įdaras: 2 skiltelės avokado, pomidoras ir geltona paprika supjaustyta šiaudeliais
III įdaras: tofu sūrio juostelės, žali svogūno laiškai, garžgaistrės (rukolos) lapeliai
Daržovių suši – gaminimo žingsniai:
1. Kalafiorą sumalame su maišytuvu (iki ryžių grūdelių dydžio masės).
2. Į masę sudedame saulėgrąžas, moliūgą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišome.
3. Ant bambukinio kilimėlio patiesiame jūros dumblio lapelį blizgančia puse į apačią. Sudedame kalafioro masę ir tolygiai paskirstome. Nuo kraštų paliekame po vieną centimetrą.
4. Per vidurį dedame įdarą, vasabi pastos ir atsargiai susukame jūros dumblio lapelį į ritinuką. Kraštą suvilgome vandeniu, kad ritinukas neiširtų.
5. Aštriu peiliu sušio ritinėlį supjaustome. Iš vieno ritinėlio išeina 8 sušio gabalėliai.
Recepto autorė – programos dalyvė Aušra K.
Padažas prie daržovių suši (sushi):
1- receptas
2 receptas
Skanaus
Man tai labai nepatiko ir nebuvo skanu :/
O kalafioro ar moliūgo išvirti nereikia? Beje, koks moliūgas? Bet koks? Tinka Hokaido?
Atsiprašau, klausimai gali pasirodyti juokingi, bet pirmą kartą gaminant nesinori baisiai pro šalį prašauti. Ačiū.
Nereikia daržovių virti, svarbu gerai susmulkinti.
padariau, tai vyras suvalge ir nepatikejo, kad ryziu nera :)
Nuostabus receptas!
Pameginsiu dar ir paimprovizuoti su kitais ingredientais.
Pasidalinsiu patirtimi: Susiu ritineli pjauti reikia per viduri, dalinant ritineli (puse ar ketvirti ritinelio) visuomet i 2 lygias dalis. Kad geriau pjautusi, peili galima suslapinti vandeniu.