Žuvies verta valgyti bent kelis kartus per savaitę. Baltoje žuvyje yra daug visaverčių baltymų, iš jos pagaminti patiekalai – lengvai virškinami.
Daržovių sriuba su baltos žuvies kukuliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 306 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g menkės, tinka ir kita balta žuvis
  • 100 g kopūsto
  • 70 g morkų
  • 50 g saliero šaknies
  • 30 g kiaušinio
  • 30 g svogūno
  • 1 a.š. avižų sėlenų
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žuvį sumalame, sumaišome su kiaušiniu ir sėlenomis, suformuojame kukulius.
  • Verdame daržovių sultinį. Supjaustome kubeliais morką, saliero šaknį, kopūstą. Svogūno nepjaustome ji įdedame visą. Baigus virti sultiniui jį ištrauksime.
  • Likus iki virimo pabaigos 10 min. sudedame žuvies kukuliukus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 306kcal (15%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 43gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 198mgNatris: 307mgKalis: 1484mg (74%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 12035µg (1504%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 49mg (61%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 106µg (141%)Kalcis: 144mg (18%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 97µg (49%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 113mg (30%)Fosforas: 618mg (88%)Selenas: 79µg (144%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Ina Šv
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!