Daržovės ir tofu su aštriu saulėgrąžų pagardu – sudėtinės dalys:
120 g brokolis
120 g žiedinis kopūstas
120 g paprika
120 g morka
150 g tofu
50 g daigai – saulėgrąžų, liucernos, pipirnės ir pan.
Saulėgrąžų pagardui:
40 g sausos saulėgrąžos – jas išmirkome
800 ml virintas vanduo
Česnakas, čili pipiras
½ a.š. kuminas
Ciberžolė
Druska
150 g kaliaropė
Daržovės ir tofu su aštriu saulėgrąžų pagardu – sudėtinės dalys:
1. Gaminame saulėgrąžų pagardą: saulėgrąžas išmirkome vandenyje ir trintuvu sutriname į vientisą masę su visomis sudėtinėmis dalimis.
2. Daržoves ir tofu susmulkiname ir gaminame juos garuose, kad vos paminkštėtų.
3. Valgome su saulėgrąžų pagardu ir šviežia smulkinta kaliarope.
Skanaus
Studija „Sulieknėk sveikai“
UAB „Valgau sveikai“
www.sulieknek.lt
www.facebook.com/vaida.kurpiene