Viena iš naudingų cukinijų savybių – padeda sureguliuoti vandens balansą organizme, pašalinti iš organizmo druskų perteklių.
Cukinijų spagečiai su pomidorais ir saliero stiebais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 vnt. cukinijos, mažos, jaunos
- 2 vnt. pomidorų, vidutinių
- 2 vnt. saliero stiebų
- 100 ml pomidorų sulčių
- 1 sklt. česnako
- 1 šakelė petražolių
- Čili pipirų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Nulupame ir susmulkiname 2 vidutinius pomidorus, bei 2 saliero stiebus.
- Dedame į puodą pomidorus, salierus, 100 ml pomidorų sulčių, didelę skiltelę česnako, čili pipiro, žiupsnelį druskos.
- Kol daržovės troškinasi savo sultyse, pjaustykle (skustuku) spagečiais supjaustome 2 mažas jaunutes cukinijas (siauromis juostelėm).
- Šiek tiek jas pasūdome, pamaišome ir paliekame 2-3 min.
- Tada lengvai nuspaudžiame ir nupilame susidariusį skystį.
- "Spagečius" sudedame į daržovių troškinį ir atsargiai sumaišius dar ~3 min pakaitiname (daržovės turi likti nepervirę).
- Dedame į lėkštę, pabarstome kapota saliero šakele ir cukinijos juostelėmis, kapotomis petražolėmis.
- Patiekalas paruoštas. Lengva, greitai ir skanu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 130kcal (7%)Angliavandeniai: 28gBaltymai: 7gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.1gNatris: 108mgKalis: 1719mg (86%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 3216µg (402%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 91mg (114%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 52µg (69%)Kalcis: 89mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 197mg (28%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Andželika Micutienė