Avinžirniai šioms salotoms suteikia sotumo, tad jos puikiai tiks vakarienei, o jeigu pasigaminsite daugiau – turėsite lauknešėlį į darbą.
Cukinijų salotos su avinžirniais ir feta sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 0,5 cukinijos
- 40 g avinžirnių virtų, tinka ir konservuoti
- 30 g feta sūrio
- 1 a.š. moliūgo sėklų
- česnako granulių pagal skonį
- citrinos sulčių pagal skonį
- citrinpipirių pagal skonį
Paruošimas
- Kubeliais supjaustome cukiniją.
- Dedame avinžirnius ir fetą.
- Pagardiname sėklomis, prieskoniais ir citrinos sultimis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 198kcal (10%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 11gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 27mgNatris: 348mgKalis: 496mg (25%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 346µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 24mg (30%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 197mg (25%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 109µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 69mg (18%)Fosforas: 263mg (38%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė