Avinžirniai šioms salotoms suteikia sotumo, tad jos puikiai tiks vakarienei, o jeigu pasigaminsite daugiau – turėsite lauknešėlį į darbą.
Cukinijų salotos su avinžirniais ir feta sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
55 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 198 kcal

Ingredientai
  

  • 0,5 cukinijos
  • 40 g avinžirnių virtų, tinka ir konservuoti
  • 30 g feta sūrio
  • 1 a.š. moliūgo sėklų
  • česnako granulių pagal skonį
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • citrinpipirių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kubeliais supjaustome cukiniją.
  • Dedame avinžirnius ir fetą.
  • Pagardiname sėklomis, prieskoniais ir citrinos sultimis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 198kcal (10%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 11gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 27mgNatris: 348mgKalis: 496mg (25%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 346µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 24mg (30%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 197mg (25%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 109µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 69mg (18%)Fosforas: 263mg (38%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!