Siūlome pietums išsikepti šių sveikų cukinijų ir morkų blynelių.
Cukinijų ir morkų blyneliai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Blynams:
- 200 g cukinijos
- 80 g morkų
- 40 g kiaušinio 1 vnt.
- 8 g saulėgrąžų sėklų
- 6 g sviesto lydyto
- 1 g kmynų
- 1 g pipirų maltų
Garnyrui:
- 120 g baklažano
- 60 g pomidorų
- 50 g morkų
- 30 g svogūno
- 6 g sviesto lydyto
- 3 g česnako
- 2 g petražolių kapotų
- daržovių prieskonių mėgstamų, pagal skonį
Paruošimas
- Cukinijų blynai:
- Cukiniją ir morkas sutarkuojame stambia (burokine) tarka. Jei cukinija sultinga, ją reikia nusunkti.
- Suberiame daržoves į dubenį.
- Į dubenį įmušame kiaušinį, užberiame žiupsnelį pipirų, įberiame saulėgrąžų sėklas, nuplikytus kmynus. Jei tešla per skysta, galima įdėti 1 valgomąjį šaukštą viso grūdo miltų arba sėlenų.
- Viską gerai išmaišome.
- Blynelius kepame keptuvėje pateptoje lydytu sviestu.
Baklažanų garnyras:
- Kubeliais supjaustome baklažaną, morką, svogūną, susmulkiname česaką, sutriname pomidorus.
- Viską suverčiame į keptuvę, apibarstome petražolėmis.
- Kepame ant lydyto sviesto, pagardinę mėgstamais prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 347kcal (17%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 13gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 175mgNatris: 260mgKalis: 1506mg (75%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 23302µg (2913%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 60mg (75%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 69µg (92%)Kalcis: 120mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 151µg (76%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 106mg (28%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Eglė P. Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
Galima patikslinti maistinę vertę? Čia 100 g nurodyta ar visų blynų?
čia šitos porcijos, ne 100 g.