Siūlome pietums išsikepti šių sveikų cukinijų ir morkų blynelių.
Cukinijų ir morkų blyneliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 347 kcal

Ingredientai
  

Blynams:

  • 200 g cukinijos
  • 80 g morkų
  • 40 g kiaušinio 1 vnt.
  • 8 g saulėgrąžų sėklų
  • 6 g sviesto lydyto
  • 1 g kmynų
  • 1 g pipirų maltų

Garnyrui:

  • 120 g baklažano
  • 60 g pomidorų
  • 50 g morkų
  • 30 g svogūno
  • 6 g sviesto lydyto
  • 3 g česnako
  • 2 g petražolių kapotų
  • daržovių prieskonių mėgstamų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Cukinijų blynai:
  • Cukiniją ir morkas sutarkuojame stambia (burokine) tarka. Jei cukinija sultinga, ją reikia nusunkti.
  • Suberiame daržoves į dubenį.
  • Į dubenį įmušame kiaušinį, užberiame žiupsnelį pipirų, įberiame saulėgrąžų sėklas, nuplikytus kmynus. Jei tešla per skysta, galima įdėti 1 valgomąjį šaukštą viso grūdo miltų arba sėlenų.
  • Viską gerai išmaišome.
  • Blynelius kepame keptuvėje pateptoje lydytu sviestu.

Baklažanų garnyras:

  • Kubeliais supjaustome baklažaną, morką, svogūną, susmulkiname česaką, sutriname pomidorus.
  • Viską suverčiame į keptuvę, apibarstome petražolėmis.
  • Kepame ant lydyto sviesto, pagardinę mėgstamais prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 347kcal (17%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 13gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 175mgNatris: 260mgKalis: 1506mg (75%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 23302µg (2913%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 60mg (75%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 69µg (92%)Kalcis: 120mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 151µg (76%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 106mg (28%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorė: Eglė P. Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!