Balkšvojo gysločio sėklų luobelės yra augalinės kilmės maistinės skaidulos, kurios yra be galo naudingos virškinimui bei gali padėti sureguliuoti kūno svorį. Dėl unikalių absorbcinių savybių šios luobelės puikiai tinka kepiniams, nes tešlą padaro minkštą, elastingą ir rišlią.
Cukinijų blynai su gysločio luobelėmis ir sūdyta lašiša
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 cukinijos
- 2 kiaušinių
- 30 g sūdytos lašišos
- 1 saujos kietojo sūrio
- 2 v.š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių
Paruošimas
- Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pasūdome ir paliekame keletą minučių pastovėti, tada šiek tiek nusunkiame skystį.
- Į cukinijų masę įmušame kiaušinius, suberiame sutarkuotą sūrį ir balkšvojo gysločio sėklų luobeles ir išmaišome.
- Kepame įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto iš abiejų pusių, kol blyneliai gražiai apskrus.
- Patiekiant ant kiekvieno blynelio uždedame po gabaliuką lašišos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 264kcal (13%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 21gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 343mgNatris: 382mgKalis: 781mg (39%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 1207µg (151%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 41mg (51%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 87mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 95µg (48%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 57mg (15%)Fosforas: 262mg (37%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskienė