Pati naudingiausia cukinijų savybė – sureguliuoti vandens balansą organizme. Cukinijos padeda pašalinti iš organizmo druskų perteklių, pasižymi šlapimą varančiu poveikiu.
Cukinijos įdarytos varške ir kietuoju sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 cukinijų nedidelių
- 200 g varškės
- 60 g kietojo sūrio
- 1 kiaušinio
- 20 mocarelos sūrio
- pipirų pagal skonį
- žolelių mišinio pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Cukinijas perpjauname išilgai ir išskobiame vidų.
- Varškę pertriname.
- Varškę sumaišome su kiaušinu, kietuoju ir mocarelos sūriu, prieskoniais.
- Pagamintą įdarą dedame į cukinijos vidų.
- Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Arba galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 291kcal (15%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 28gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 130mgNatris: 671mgKalis: 1066mg (53%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 1500µg (188%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 67mg (84%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 339mg (42%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 84mg (22%)Fosforas: 527mg (75%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene