Pati naudingiausia cukinijų savybė – sureguliuoti vandens balansą organizme. Cukinijos padeda pašalinti iš organizmo druskų perteklių, pasižymi šlapimą varančiu poveikiu.
Cukinijos įdarytos varške ir kietuoju sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 291 kcal

Ingredientai
  

  • 2 cukinijų nedidelių
  • 200 g varškės
  • 60 g kietojo sūrio
  • 1 kiaušinio
  • 20 mocarelos sūrio
  • pipirų pagal skonį
  • žolelių mišinio pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Cukinijas perpjauname išilgai ir išskobiame vidų.
  • Varškę pertriname.
  • Varškę sumaišome su kiaušinu, kietuoju ir mocarelos sūriu, prieskoniais.
  • Pagamintą įdarą dedame į cukinijos vidų.
  • Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Arba galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 291kcal (15%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 28gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 130mgNatris: 671mgKalis: 1066mg (53%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 1500µg (188%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 67mg (84%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 339mg (42%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 84mg (22%)Fosforas: 527mg (75%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene
4 5 votes
Patiko? Įvertinkite!