Silkėje yra nuo 15 iki 19 proc. baltymų, daug aminorūgščių. Silkėje esančios medžiagos padeda išsaugoti gerą regėjimą, kraujo apytaką smegenyse, sustiprina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, omega-3 rūgštys padeda aktyvinti imuninę sistemą.
Citrinų sultyse marinuota silkė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g silkės, 2 vnt. su galva
- 215 g svogūnų
- 90 g citrinos
- 200 ml vandens, virinto
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 15 g juodųjų pipirų žirneliais
- 3 lauro lapų
Paruošimas
- Silkę išvalome, supjaustome ir sudedame į gilesnį indą.
- Svogūnus supjaustome žiedais ir sluoksniuojame su silke.
- Įdedame pipirų, lauro lapų, aliejaus, citrinos sulčių, užpilame stikline virinto, atvėsinto vandens, kad apsemtų.
- Uždarome indą ir dedame į šaldytuvą, po paros valgome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 215kcal (11%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 19gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 95mgKalis: 458mg (23%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 151µg (19%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 14µg (560%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 91mg (11%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 257mg (37%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Liudmila Svetikienė