Šis marinatas tinkamas tiek vištienai, tiek kalakutienai. Taip marinuotą vištieną galite kepti grilyje ar orkaitėje.
Česnakų marinatas su sojos padažu paukštienai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g vištienos filė
Marinatui:
- 4 skiltelių česnako traiškyto
- 1 v. š. kalendros sėklų
- 1/2 v. š. sojos padažo mažos natrio koncentracijos – druska 8,1%
- 1/4 v. š. juodųjų pipirų geriausia šviežių
Paruošimas
- Sutriname česnaką, kalendrų sėklas ir pipirus į vientisą masę (grūstuve arba trintuvu).
- Gerai sumaišome gautą masę su sojos padažu.
- Supilame mišinį į plastikinį maistui skirtą maišelį.
- Įdedame į maišelį filė ir marinuojame mažiausiai 2 valandas, geriausiai visą naktį.
- Praėjus marinavimo laikui, išimame filė išmaišelio ir iškepame grilyje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 236kcal (12%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 20gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 75mgNatris: 323mgKalis: 264mg (13%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 145µg (18%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 33mg (9%)Fosforas: 173mg (25%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė Armina Bnank
Man, kaip nepatyrusiam, praverstu tikslumas. Pvz.: file 100g (ar 150g): mažai druskos, tai 2% (ar 5%)
Ačiū už receptą
Sveiki, dėkui už pastabas. Patikslinome receptą.
Sveiki. Kur gauti mažos natrio koncentracijos sojos padažo.
visada galima skiesti vandeniu.