Šį patiekalą pagaminsite be didelių pastangų, o jo skonis Jus tikrai nustebins. Pasigaminkite ir įsitikinsite patys.
Burokėlių, rukolos (gražgarstės) ir silkės salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g burokėlių orkaitėje keptų, tiktų ir virti
- 70 g silkės filė
- 60 g gražgarsčių rukolos
- 10 g linų sėmenų aliejaus šalto spaudimo, galima ir kitokio
Paruošimas
Paruošiame burokėlius:
- Įkaitiname orkaitę iki +175C. Nupjauname nuplautų burokėlių lapus ir uodegėles.
- Dedame burokėlius ant riebalais pateptos mažos skardos ir kepam apie 30 min. (jei burokėliai maži). Jei burokėliai dideli, kepame ilgiau, vieną kartą juos apverčiant juos kita puse. Burokėliai bus iškepę, kai įdūrus šakute jausis, kad galite persmeigti iki vidurio, tik nelaukite kol visai suminkštės.
- Iškepusius burokėlius atvėsiname, nulupame, ir supjaustome plonais griežinėliais.
- Jeigu griežinėliai labai dideli, pjaukite juos per pusę.
Gaminame salotas:
- Suplėšome gražgarstes (rukolą).
- Supjaustome silkę kubeliais.
- Visus ingredientus sumaišome, pašlakstome aliejaus, beje, jis nebūtinas, nes silkė pakankamai riebi žuvis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 257kcal (13%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 16gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 42mgNatris: 157mgKalis: 775mg (39%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1489µg (186%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 10µg (400%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 3µg (60%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 65µg (87%)Kalcis: 152mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 174µg (87%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 236mg (34%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Ieva S. Nuotraukos autorė: Vaiva Petrusevičienė