Kas mėgstate burokėlius – geros naujienos. Juk dar skaniau valgyti mėgstamas daržoves, kai žinome, kad jų vartojimas gali pagelbėti sveikatai. Vienas iš burokėlių privalumų – jie yra betaino šaltinis, kuris padidina serotonino (laimės hormono) gamybą smegenyse.
Burokėlių lapkočių sriuba su morkomis ir bulvėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g burokėlių lapkočių
- 3 vnt. bulvių
- 2 vnt. burokėlių
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. svogūno
- 2 a.š. lydyto sviesto
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- raudonėlio pagal skonį
- šlakelio citrinos sulčių
Paruošimas
- Į puodą su vandeniu sudedame smulkintas bulves, paverdame apie 5 min.
- Ant lydyto sviesto pakepiname smulkintą svogūną, česnaką ir morką.
- Kepintas daržoves sudedame į puodą su bulvėmis.
- Įdedame smulkintus burokėlių lapkočius ir lapus, ir smulkintus burokėlius.
- Pagardiname druska, pipirais, raudonėliu bei citrinos sultimis.
- Viską paverdame dar 5 minutes.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 243kcal (12%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 195mgKalis: 1490mg (75%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 6033µg (754%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 61mg (76%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 167µg (223%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 106µg (53%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 95mg (25%)Fosforas: 178mg (25%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė