Tokios skanios ir geros sudėties duonelės nusipirkti nerasite, tikrai verta išsikepti namuose. Ši duona ne tik nuostabiai atrodo, bet ir labai gardi. Skonis toks, kad norėsis kartoti kepimą, kai tik pabaigsite kepalėlį!
Burokėlių duona su riešutais ir sėklomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g burokėlių nevirtų
- 200 g avižų dribsnių, pilno grūdo
- 80 g moliūgų sėklų
- 80 g saulėgrąžų sėklų
- 50 g lazdyno riešutų
- 25 g linų sėmenų
- 0,5 a.š. druskos
Paruošimas
- Burokėlius susmulkiname trintuvu.
- Sudedame avižų dribsnius, druską, riešutus ir sėklas. Jei tešla sausoka, įpilame truputį vandens.
- Formuojame duonos kepaliuką.
- Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 150kcal (8%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 6gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.003gNatris: 95mgKalis: 227mg (11%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 11µg (1%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 25mg (3%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 84mg (22%)Fosforas: 184mg (26%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Žydrė Mhani