Riebalų šio sūrio 100 g porcijoje – 24 g, tad jį reikia valgyti kuo lėčiau, pasimėgaujant mažais kąsneliais.
Burata su karštomis keptomis daržovėmis ir salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 125 g burata sūrio
- 50 g baklažano
- 50 g cukinijos
- 1 pomidoro
- saujos ledo salotų
- 0,5 mėlynojo svogūno
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- picos prieskonių ar kitų mėgstamų, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Baklažaną, cukiniją, pomidorą supjaustome ir pagardiname druska ir pipirais.
- Sudedame į 180 C orkaitę ir kepame apie 15 min.
- Į lėkštę sudedame plėšytas salotas, smulkintą svogūną
- Daržoves apšlakstome aliejumi ir pagardiname prieskoniais.
- Salotas tiekiame su karštomis dažovėmis ir burata sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 443kcal (22%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 24gRiebalai: 40gSočiosios riebalų rūgštys: 19gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 89mgNatris: 60mgKalis: 692mg (35%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 2531µg (316%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 722mg (90%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 82mg (12%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė