Bulvės – puikus organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino šaltinis. Šimte gramų bulvių yra 20 mg vitamino C, t.y. beveik trečdalis dienos normos.
Bulvių, žirnelių ir agurkų salotos su tahini padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 bulvių nedidelių
- 1 agurko
- 50 g žirnelių, šaldytų
- rozmarino pagal skonį
- baziliko pagal skonį
- raudonėlio pagal skonį
- rūkytos paprikos pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Padažui;
- 1 v.š. tahini pastos
- 1 skiltelės česnako
- 0,5 a.š. medaus
- šlakelio citrinos sulčių
- šlakelio sojos padažo
- pipirų pagal skonį
- ciberžolės pagal skonį
Paruošimas
- Bulves nuplauname, supjaustome su lupena.
- Pagardiname prieskoniais.
- Kepame 180 C orkaitėje, kol lengvai apskrunda.
- Žirnelius nuplikome verdančiu vandeniu.
- Bulves sumaišome su žirneliais ir smulkintu agurku.
- Užpilame padažo.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 254kcal (13%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 207mgKalis: 1166mg (58%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 563µg (70%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 57mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 75µg (38%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 81mg (22%)Fosforas: 238mg (34%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Raminta Tenenis