Bulvės – pats puikiausias šaltojo laikotarpio produktas. Bulvės tokios universalios, kad iš jų galima pagaminti begalę paprastų, bet skanių patiekalų. Vienas tokių yra šis – bulvių ,,tapa''. Rūkyta paprika kvepianti bulvių ,,tapa'' su organiškais špinatais, pomidorais, pomidorų tyre, česnakais, šiek tiek kokosų pieno bei rozmarinais.
Bulvių “tapa” su špinatais, rozmarinu ir ciberžole
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 180 g bulvių 1 mažos
- 100 g špinatų
- 50 ml kokosų pieno arba pagal poreikį
- 3 skiltelės česnako
- 2 svogūno laiškų
- 2 a. š. pomidorų pastos
- 2 a. š. paprikos rūkytos
- 1 a. š. rozmarino smulkinto
- 1 a. š. ciberžolės
- 0,5 a. š. lydyto sviesto arba augalinių riebalų tinkamų kepimui
- paprikos džiovintos, pagal skonį
- kalendros smulkintos, pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Išsiverdame bulves. Neperverdame, turi likti šiek tiek traškios. Apie 10 min.
- Puode ant lydyto sviesto pakepame česnaką, svogūno laiškus bei smulkintą rozmariną.
- Dedame pomidorų pastą, išvirtas bulves, rūkytą papriką, druską, pipirus bei špinatus.
- Viską gerai permaišome.
- Supilame kokosų pieną ir viską gerai pakaitiname apie 2 minutes.
- Paruoštą patiekalą pabarstome ciberžole, kalendra bei džiovintos paprikos gabaliukais. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 170kcal (9%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 5gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 3mgNatris: 130mgKalis: 889mg (44%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 5359µg (670%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 49mg (61%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 300µg (400%)Kalcis: 94mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 133µg (67%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 81mg (22%)Fosforas: 116mg (17%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė