Moliūguose gausu, svarbios gerai savijautai ir geram miegui, amino rūgšties -triptofano. Triptofaną mūsų organizmai paverčia į neuromediatorių serotoniną, kitaip dar vadinamą geros nuotaikos hormonu.
Bulvių ir moliūgų blynai su šviežiomis petražolėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Blynai, Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 467 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g bulvių
  • 300 g moliūgo
  • 100 g avižų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1 svogūno
  • saujos petražolių
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Bulves ir moliūgą sutarkuojame burokine tarka
  • Įdedame susmulkintą svogūną ir petražoles.
  • Kiaušinius išplakame su druska, pipirais ir sumaišome su moliūgo ir bulvių mase. 
  • Suberiame avižų miltus, viską išmaišome. 
  • Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir iš gautos masės kepame blynus, kol jie gražiai apskrunda.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 467kcal (23%)Angliavandeniai: 83gBaltymai: 16gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 87mgNatris: 95mgKalis: 1661mg (83%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 13125µg (1641%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 60mg (75%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 40µg (53%)Kalcis: 112mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 96µg (48%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 145mg (39%)Fosforas: 467mg (67%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
4.2 5 votes
Patiko? Įvertinkite!