Ar esate bandę bulves su namuose ruoštu pesto? Jei ne – išbandykite šį patiekalą, kurį galite valgyti net rankomis, imdami bulvės riekelę ir dažydami į pesto padažą! Skanaus!
Bulvių armonikėlės su prieskoniais ir pesto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Bulvėms
- 2 vnt. bulvių vidutinio dydžio
- 1 žiupsn. bulvių prieskonių
- 1 žiupsn. rozmarino
- alyvuogių aliejaus purškiamo
Pesto padažui
- 50 anakardžių riešutų išmirkytų apie 2 val.
- 1 saujos meškinio česnako
- 1 saujos baziliko
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 20 g kietojo sūrio
- prieskonių pagal skonį
Salotoms
- 60 g agurko
- 50 g baltojo ridiko
- 50 g ridikėlių
- 1 v. š. grietinės
- 0,5 a. š. garstyčių
Paruošimas
- Bulves nuskutame, jas pjaustome riekelėmis, tačiau šiek tiek paliekame ir neperpjauname iki pabaigos, kad visos riekelės kartu laikytųsi.
- Bulves įtriname prieskoniais ir apipurškiame alyvuogių aliejumi.
- Dedame į karšto oro gruzdintuvą (jei neturite, galite kepti ir orkaitėje).
- Kepame apie 10-15min 180C (kepimo laikas priklauso kur ruošiame bulves, todėl stebime). Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
- Pesto padažui skirtus produktus dedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
- Daržoves salotoms supjaustome griežinėliais ar plonai sutarkuojame.
- Sumaišome su grietinės ir garstyčių mišinių bei pagardiname prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 321kcal (16%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 8gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 8mgNatris: 82mgKalis: 1140mg (57%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 187µg (23%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 53mg (66%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 58µg (29%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 214mg (31%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitiene