Bulvės – puikus organinių ir mineralinių druskų – kalcio, kalio, magnio, geležies, cinko, fosforo, vitaminų A, B, C, P, folinės rūgšties, karotino šaltinis, tačiau jų padauginti nederėtų.
Bulviniai blynai vaflinėje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 5 bulvių tarkuotų, nuspaustų
- 1 kiaušinio
- 1 saujos svogūno laiškų
- 3 v. š. žirnių miltų
- ghee sviesto kepimui
- grietinės patiekimui
- prieskonių mėgstamų, pagal skonį
Paruošimas
- Sumaišome visus ingredientus, išskyrus grietinę ir sviestą.
- Vaflinę patepame ghee sviestu.
- Kepame blynus.
- Patiekiame su grietine.
Pastaba
Labai skanu su ridikėlio, saliero ir paprikos salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 377kcal (19%)Angliavandeniai: 67gBaltymai: 11gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 69mgNatris: 51mgKalis: 1589mg (79%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 119µg (15%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 70mg (88%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 63mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 97µg (49%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 261mg (37%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
Superiniai blynai gavosi,fantastiski,tikrai verti demesio
Sveiki,
patarkite, kaip stipriai reikia nuspausti tarkuotas bulves? :)
šiek tiek.
Tobuli blynai🤗😋😊Ačiū už receptą🥰