Bulvių nauda keičiasi vos mes bulvę termiškai apdorojame: stipriai mažėja vitamino C, geležies, kalio bei fosforo.
Bulvės su varškės, grietinės padažu ir šviežiais pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 4 bulvių
- 3 pomidorų
- 100 g varškės
- 25 g grietinės
- 5 g svogūnų laiškų
- 1 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Gerai nuplautas bulvės išverdame su lupena pasūdytame vandenyje.
- Nulupame odelę ir supjaustome mažesniais gabalėliais.
- Ištriname varškę su grietine, pagardiname česnakais ir pipirais.
- Bulves tiekiame su varškės padažu ir šviežiais pomidorais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 438kcal (22%)Angliavandeniai: 84gBaltymai: 16gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 15mgNatris: 247mgKalis: 2314mg (116%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 1719µg (215%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 110mg (138%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 130mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 104µg (52%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 124mg (33%)Fosforas: 384mg (55%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta