Bulvių nauda keičiasi vos mes bulvę termiškai apdorojame: stipriai mažėja vitamino C, geležies, kalio bei fosforo.
Bulvės su varškės, grietinės padažu ir šviežiais pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 438 kcal

Ingredientai
  

  • 4 bulvių
  • 3 pomidorų
  • 100 g varškės
  • 25 g grietinės
  • 5 g svogūnų laiškų
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Gerai nuplautas bulvės išverdame su lupena pasūdytame vandenyje.
  • Nulupame odelę ir supjaustome mažesniais gabalėliais.
  • Ištriname varškę su grietine, pagardiname česnakais ir pipirais.
  • Bulves tiekiame su varškės padažu ir šviežiais pomidorais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 438kcal (22%)Angliavandeniai: 84gBaltymai: 16gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 15mgNatris: 247mgKalis: 2314mg (116%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 1719µg (215%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 110mg (138%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 28µg (37%)Kalcis: 130mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 104µg (52%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 124mg (33%)Fosforas: 384mg (55%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!