Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | |||
Maža porcija | Didelė porcija | Didelė porcija intensyviai sportuojantiems | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Bolivinės balandos kruopos | 65 | 100 | 120 |
Tofu (sojos pieno sūris) | 35 | 45 | 55 |
Druska | 0,5 | 1 | 1,5 |
Bolivinės balandos košės su tofu (sojos pieno sūriu) gaminimo būdas:
1. Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname tofu (sojos pieno sūriu) ir išmaišome.
Skanaus!
Nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė.