Labai greitai paruošiama ir skani košė, puikus pusryčių valgis. Ši košė buvo išraiškingo skonio, kurį jai suteikė žalias pesto iš pavasarinių žolių (garšva, kiaulpienė, dilgėlė) su anakandžių riešutais ir alyvuogių aliejum.
Bolivinės balandos košė su pesto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g bolivinės balandos
- 10 g pesto padažo
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname pesto padažu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 278kcal (14%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 291mgKalis: 366mg (18%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 202µg (25%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 2mg (17%)Kalcis: 47mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė