Bolivinė balanda (vadinama kinva) yra puikus ne tik angliavandenių, bet ir baltymų šaltinis. Ši košė labai skani ir greitai paruošiama.
Bolivinės balandos košė su kietuoju sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 55 g bolivinės balandos kruopų kinvos
- 15 g kietojo sūrio tarkuoto
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.
- Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname tarkuotu kietuoju sūriu, išmaišome. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 247kcal (12%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 11gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 12mgNatris: 97mgKalis: 310mg (16%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 101µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 101µg (51%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 108mg (29%)Fosforas: 304mg (43%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė