Labai greitai paruošiama bei gardi košė. Puikus pasirinkimas pusryčiams.
Bolivinės balandos košė pagardinta sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g bolivinės balandos kruopų kynvos
- 5 g sviesto
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname sviestu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 275kcal (14%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 233mgKalis: 366mg (18%)Skaidulos: 5g (14%)Vitaminas A: 125µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 2mg (17%)Kalcis: 31mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 297mg (42%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė