Bolivinės balandos vitamino B2 šaltinis. Šis vitaminas gerina medžiagų apykaitą, padeda aprūpinti energija smegenis ir raumenis. Šis vitaminas ypač reikalingas ląstelėms, nes padeda jose apdoroti ir įsisavinti energiją.
Bolivinės balandos košė avokado puselėje
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 40 g bolivinės balandos
- 0,5 mėlynojo svogūno
- 1 v.š. kanapių sėklų
- 0,5 a.š. pomidorų pastos
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Kol kruopos brinksta, smulkintą svogūną apkepiname.
- Įpilame šiek tiek vandens, įdedame pomidorų pastos, pagardiname prieskoniais ir patroškiname kelias minutes.
- Nuluptą avokado puselę apvoliojame kanapių sėklose.
- Į paruoštą avokadą sudedame išbrinkusias kruopas.
- Į lėkštės vidurį dedame paruoštus svogūnus, ant viršaus avokadą ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 309kcal (15%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 11gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 22mgNatris: 129mgKalis: 260mg (13%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 380µg (48%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 74µg (37%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 80mg (21%)Fosforas: 356mg (51%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
Gaminau su kuskuso kruopomis. Sumaišiau kuskusą su smulkintais svogūnais ir užplikiau verdančiu vandeniu. Sudėjau košę į avokadą ir aplink, nes visa netilpo. 🙂