Puikus pusryčių pasirinkimas. Būtinai išbandykite šį mūsų siūlomą variantą.
Bolivinės balandos košė su sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 284 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g bolivinės balandos (kynvos)
  • 15 g kietojo sūrio
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 13gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 12mgNatris: 291mgKalis: 366mg (18%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 101µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Kalcis: 106mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 350mg (50%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!