Kas mėgstate bolivinę balandą, būtinai išbandykite šį receptą. Duona be miltų ir be mielių. labai skani, o ir pjaustosi puikiai.
Bolivinės balandos bemielė duona be glitimo
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g bolivinių balandų
- 125 ml vandens
- 50 g ispaninio šalavijo sėklų chia
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 0,5 vnt. citrinos sulčių
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Iš vakaro bolivines balandas nuplauname, užpilame vandeniu ir paliekame šaldytuve.
- Ispaninio šalavijo sėklas užpilame vandeniu.
- Gerai išmaišome ir taip pat paliekame nakčiai šaldytuve.
- Ryte bolivines balandas nukošiame.
- Sutriname smulkintuvu balandas, ispaninio šalavijo sėklas su 125 ml vandens.
- Triname apie 2-3 minutes, kol gauname košelę.
- Supilame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, kepimo miltelius, druską.
- Dar kartą minutę patriname.
- Gautą masę supilame į kepimo formą.
- Kepame apie 60 min. 160 laipsnių temperatūroje.
- Pjaustome tik visiškai atvėsusią.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 256kcal (13%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 7gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 1gNatris: 70mgKalis: 271mg (14%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 10µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 270mg (39%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jovita Dab