
Idėja labai skaniems pusryčiams. Ar jau išbandėte? Nieko nelaukite ir pasigaminkite ;)
Bolivinė balanda su karštomis daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 stiklinės bolivinės balandos (kynvos)
- 100-200 g žaliųjų žirnelių nelukštentų
- 2 morkų
- 1 poro mažo
- 1/2 brokolio
- lydyto sviesto kepimui
- 1 žiupsn. česnakų džiovintų, prieskoninių
- ciberžolės pagal skonį
- kmynų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- 1 stiklinę bolivinės balandos išsiverdame.
- 2 morkas, supjaustome šiaudeliais.
- Pirmiausia ant lydyto sviesto pasikepame morkas, pabarstome džiovintu česnaku, ciberžolės, kmynų, druskos, pipirų įdedame.
- Kai morkos truputi paminkštėja įdedame visas likusias daržoves ir pakepame, kepimui nebededame riebalų, o jei reikės, įpilame vandens.
- Rekomenduojame paskaninti daržoves petražolėmis, krapais, čili pipirais arba džiovintais pomidorais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 287kcal (14%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 11gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 4mgNatris: 66mgKalis: 607mg (30%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 7631µg (954%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 35µg (47%)Kalcis: 69mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 157µg (79%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 137mg (37%)Fosforas: 324mg (46%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Dalia Matjod