Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | |||
Maža porcija | Didelė porcija | Didelė porcija intensyviai sportuojantiems | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Bolivinės balandos kruopos | 65 | 100 | 120 |
Žemės riešutų sviestas | 15 | 20 | 25 |
Druska | 0,5 | 1 | 2 |
Bolivinės balandos košės pagardintos žemės riešutų sviestu gaminimo būdas:
1. Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.
Skanaus!
Nuotrauka Jolantos Kardelytės.