Blynų spalva ir tekstūra priklausys nuo to, kaip susmulkinsite špinatus ir kiek jų įdėsite į tešlą. Tokie skanūs, kad galima ir vienus, be priedų gardžiai valgyti!
Lietiniai blynai su špinatais ir pilno grūdo miltais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 ml kefyro
- 100 g špinatų
- 75 g speltos miltų viso grūdo
- 1 kiaušinio
- 1 g sodos
- 1 a.š. kokosų aliejaus
- 0,5 a.š. cukraus
- žiupsnelio druskos
Paruošimas
- Sodą nugesiname kefyre.
- Miltus sumaišome su kefyru, kiaušiniu, druska, cukrumi, soda ir aliejumi.
- Į tešlą įmaišome špinatus ir viską pertriname trintuvu. Paruoštą tešlą paliekame 10-15 min. pastovėti.
- Gerai įkaitiname sausą keptuvę ir kepame lietinius.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 277kcal (14%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 13gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 95mgNatris: 281mgKalis: 309mg (15%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 5015µg (627%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 41µg (820%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 242µg (323%)Kalcis: 189mg (24%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 107µg (54%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 68mg (10%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Venskaityte
Kiek ml yra 63 g kefyro ir 2,5 g melasos ?