Šie blynai tinkami pusryčiams arba pietums, kai norisi pasilepinti.
Blynai iš pilno grūdo kvietinių miltų be kiaušinių ir pieno recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.54 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 266 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g vandens
  • 60 g kvietinių miltų pilno grūdo
  • 5 g cukranendrių cukraus nerafinuoto
  • 5 g Himalajų druskos
  • 5 g kokoso aliejaus kepimui

Paruošimas
 

  • Vandenyje ištirpiname cukrų ir druską.
  • Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.
  • Leidžiame tešlai pastovėti keletą minučių.
  • Įdedame kelis šaukštus riebalų ir vėl gerai išmaišome.
  • Kepame blynus keptuvėje. Pirmus blynus kepame vėsioje keptuvėje. Kol gražiai pagelsta abi blyno pusės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 266kcal (13%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 8gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 5gNatris: 1944mgKalis: 218mg (11%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 214mg (31%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums, Pusryčiams
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorius: www.sveikiproduktai.lt adaptuotas pagal V. Kurpienę. Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!