Šie blynai tinkami pusryčiams arba pietums, kai norisi pasilepinti.
Blynai iš pilno grūdo kvietinių miltų be kiaušinių ir pieno
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g vandens
- 60 g kvietinių miltų pilno grūdo
- 5 g cukranendrių cukraus nerafinuoto
- 5 g Himalajų druskos
- 5 g kokoso aliejaus kepimui
Paruošimas
- Vandenyje ištirpiname cukrų ir druską.
- Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.
- Leidžiame tešlai pastovėti keletą minučių.
- Įdedame kelis šaukštus riebalų ir vėl gerai išmaišome.
- Kepame blynus keptuvėje. Pirmus blynus kepame vėsioje keptuvėje. Kol gražiai pagelsta abi blyno pusės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 266kcal (13%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 8gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 5gNatris: 1944mgKalis: 218mg (11%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 214mg (31%)Selenas: 37µg (67%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: www.sveikiproduktai.lt adaptuotas pagal V. Kurpienę. Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
O kokie miltai?
Pavadinime parašyti – pilno grūdo kvietiniai :)