Šie blynai be kiaušinių, pieno ar gliuteno. Jie neturi įprastinių miltų, todėl tinkami valgyti, jeigu yra noras, ir vakare. Norėdami išgauti ryškią spalvą, dėkite burokėlių arba špinatų.
Blynai be glitimo
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 315 ml vandens
- 130 g avinžirnių miltų arba žirnių miltų
- burokėlių šiek tiek, jei norisi raudonos spalvos
- špinatų šiek tiek, jei norisi žalios spalvos
- kokosų aliejaus ar lydyto sviesto, kepimui
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 0,5 a. š. druskos
Paruošimas
- Visus produktus gerai išplakame iki vientisos masės ir paliekame 30 – čiai minučių šaldytuve.
- Kepame ant kokosų aliejus arba lydyto sviesto.
- Įdaras – jūsų fantazijos vaisius. Mano 2 blynai buvo su česnakiniais grybais bei špinatais. Trečias – su avokadu, rukola ir pomidorais.
- Skanaus!
Pastaba
Jeigu blynus suksite atšalusius – jie perskils per pusę, nes nėra tokie elastingi kaip su įprastiniais miltais. Todėl galite arba dėti įdarą į tik iškeptus, arba daryti mažus blynukus, o įdarą dėti šalia.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 133kcal (7%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 269mgKalis: 306mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 579µg (72%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 31µg (41%)Kalcis: 23mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 142µg (71%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 52mg (14%)Fosforas: 92mg (13%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė