Jei dar nebandėte patiekalų su saldžiosiomis bulvėmis ar negalite sugalvoti ką iš jų pagaminti, štai Jums puiki idėja. Taip paruošti batatus ne tik labai paprasta, bet pasirinkus pietums ilgam suteikia sotumo jausmą.
Batatai įdaryti varške ir kietuoju sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 446 kcal

Ingredientai
  

  • 1 saldžiosios bulvės
  • 60 g varškės
  • 25 g kietojo sūrio
  • 1 v.š. graikiško jogurto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Daržovių troškiniui:

  • 60 g morkų
  • 60 g cukinijos
  • 30 g svogūno
  • 1,5 a.š. pomidorų pastos
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • čili pipiro, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Batatus gerai nuplauname ir apverdame, kad suminkštėtų ir galėtume šaukštu išimti vidų.
  • Paruoštas bulves perpjauname pusiau ir jas išskobiame, šiek tiek palikdami ant kraštų, jog laiveliai būtų tvirti. Batatų masę galime palikti įdarui.
  • Įdarui varškę pertriname, sumaišome su jogurtu ir prieskoniais. Galima įmaišyti turimos bulvių masės.
  • Į paruoštus batatus dedame įdaro su kaupu ir apibarstome sūriu.
  • Kepame 180 C orkaitėje apie 10 min, kol išsilydys sūris.  
  • Daržovių troškiniui kubeliais supjaustome morką ir svogūną.
  • Daržoves šiek tiek apkepiname su šlakeliu aliejaus.
  • Kubeliais supjaustome cukiniją, ją kartu kepame su morkomis ir svogūnais.
  • Įpilame šiek tiek vandens, dedame prieskonius, čili pipirus ir troškiname, kol daržovės suminkštėja.
  • Į troškintas daržoves dedame pomidorų pastą ir dar kelias minutes pakaitiname ant silpnos ugnies. Ragaujame ar visko pakanka.
  • Iškeptas bulves patiekiame su raugintais ir daržovių troškiniu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 446kcal (22%)Angliavandeniai: 61gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 33mgNatris: 665mgKalis: 1356mg (68%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 42634µg (5329%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 361mg (45%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 95mg (25%)Fosforas: 394mg (56%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Ina Šv
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!