Prinokę bananai turi daugiau tirpių skaidulų (žarnyno bakterijų maistas), o neprinokę bananai turi daugiau netirpių skaidulų (jos sutraukia skysčius ir padidina žarnyno turinį, suteikia didesnį sotumo jausmą).
Bananų ledai su kakava ir juodaisiais serbentais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 bananų
- 70 g serbentų, juodųjų, gali būti šaldyti be cukraus
- 1 v.š. kakavos, natūralios, tamsiosios
Paruošimas
- Bananus nulupame ir supjaustome riekelėmis. 10 valandų ar per naktį laikome šaldymo kameroje.
- Į smulkintuvą sudedame šaldytus bananus, serbentus ir kakavą, viską sutriname.
- Dedame į lėkštę paruoštus ledus ir skanaujame.
Pastaba
Būtina turėti gerą smulkintuvą, tinkantį smulkinti ledą, nes paprastą šaldytas bananas gali sulaužyti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 133kcal (7%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 2gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 2mgKalis: 573mg (29%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 156µg (20%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas C: 74mg (93%)Vitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 28mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 65mg (9%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Bazarauskiene Zukauskaite