Jei šią duoną kepsite mažesnėse formelėse – gausis kelios duonelės. Galite kepti ir kaip keksiukus.
Bananų duona recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.743 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 341 kcal

Ingredientai
  

  • 4 bananų vidutinio dydžio
  • 200 g miltų (galite maišyti 100g avižinių ir 100g viso grūdo ruginių)
  • 2 kiaušinių
  • 1 saujos graikinių riešutų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsn. druskos
  • vanilės esencijos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Bananus sutriname, galima šakute arba smulkintuvu.
  • Įmušame kiaušinius, sudedam vanilę, druską, sumaišome ir supilame miltus su kepimo milteliais.
  • Viską išmaišome, sudedame graikinius riešutus.
  • Supilame į pailgą formelę, puošti galima bananais arba riešutais.
  • Kepame funkcija "viršus-apačia" 40min. 180 laipsnių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 341kcal (17%)Angliavandeniai: 60gBaltymai: 11gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 82mgNatris: 174mgKalis: 640mg (32%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 194µg (24%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 114mg (14%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 107mg (29%)Fosforas: 322mg (46%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
4.3 56 votes
Patiko? Įvertinkite!