Vis daugiau žmonių netoleruoja glitimo, pieno produktų ar yra jiems alergiški. Kiti negali tokių produktų valgyti dėl rėmens problemų. Bet taip norisi ir tos bandelės, ir sumuštinio! Galima tik padūsauti, bet galima ir… patiems išsikepti skanias lęšių bandeles.Tokios bandelės puikiai tinka užkandžiui, kelionėms, sumuštiniams ar net svečiams patiekti. Nuostabiai atrodo vietoje duonos riekelių. Man jos skanios ir vienos, be nieko, bet puikiai tinka ir prie salotų, su lašiša ar įvairiomis užtepėlėmis.
Baltyminės lęšių bandelės be glitimo ir be pieno produktų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 160 g lęšių naudojau žalius, kad užmerkus per naktį prasidėtų dygimo procesas ir suirtų didžioji dalis lektinų
- 60 ml alyvuogių aliejus, ypač tyro
- 50 ml vandens
- 25 g gysločio luobelių . Pirkau vaistinėje. Galite jas pakeisti tokiu pat kiekiu avižų sėlenų.
- 1 v.š. kmynų, galima keisti persilado prieskonių mišiniu. Tada česnako nereikės.
- 1 a.š. citrinos sulčių, šviežiai spaustų
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. sezamo sėklų pabarstymui (nebūtina)
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Lęšius nuplauname ir užmerkiame nakčiai. Ryte nusunkiame ir perplauname.
- Lęšius sutriname iki vienalytės masės su vandeniu ir aliejumi.
- Į masę supilame citrinos sultis, gysločių luobeles, kepimo miltelius, kmynus, česnaką bei druską.
- Išmaišome ir paliekame pabrinkti 10 minučių.
- Kol tešla brinksta, įjungiame kaisti orkaitę (viršus/ apačia) +180 ᵒC.
- Šlapiomis rankomis, kad neliptų, formuojame norimo dydžio bandeles.
- Bandeles apibarstome sezamo sėklomis ir kepame 40-50 min. Rekomenduoju stebėti, nes jei perkepsite, bus sausokos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 99kcal (5%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 22mgKalis: 138mg (7%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 0.3g (1%)Vitaminas A: 7µg (1%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 29mg (4%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 69mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
Tikrai nuostabios. Tinka ir vietoj juodos duonos, ir vietoj baltos, ir vienos skanu. Neatsidžiaugiu, kad išbandžiau šį receptą :)
dėkui :)))
Tooobulas skonis! Kepiau vientisą duonelę ir vietoje citrinos sulčių naudojau balzamiko actą, dar įbėriau peletrūno. Kmynai čia puikiai tiko. Labai rekomenduoju dar neišbandžiusiems ir dėkoju už puikų receptą!
dėkoju!!!
LĘŠIŲ BANDELĖS PATIKO, GREIT IR LENGVAI PAGAMINAMA.VAIŠINAU DARBE PATIKO .AR GALIMA VALGYTI TURINT RĖMENY.
galima ir prie rėmens problemų! Skanaus
Laaabai geros bandelės! Puikiai įvertino visa šeima, nepatikėjo, kad nėra miltų:) Kadangi mėgstu duoną su saulėgrąžom, tai papildomai įdėjau saulėgrąžų. Ir dar moliūgų sėklų. Ir dar savų mėgstamų prieskonių vietoj česnako:) Tobula su sviestu.
dėkoju!