
Karis suteikia žuviai išskirtinio skonio, o čia tinka ir kartu pakepintos morkos.
Balta žuvis kepta su kariu ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 220 g baltos žuvies
- 40 g morkų
- 1 a. š. riebalų kepimui
- 1 žiupsn. druskos
- 0,2 g pipirų
- 0,2 g kario
Salotoms:
- 40 g ridikėlių
- 40 g salotų įvairių
- 20 g špinatų
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus
- 1 žiupsn. druskos
- 1 žiupsn. pipirų
- krapų
Paruošimas
Žuvies paruošimas:
- Mėgstamą baltą žuvį kepame ant riebalų kepimui (pavyzdžiui, lydyto sviesto).
- Baigiant kepti žuviai, gardiname ją kariu. Iškepusią, išimame į lėkštę.
- Toje pačioje keptuvėje apkepame morkas. Morkas reikia neperkepti, turi likti traškios.
- Iškepus morkoms, dėti jas šalia iškeptos žuvies.
Salotų paruošimas:
- Smulkiname norimo dydžio: ridikėlius, špinatus, salotas. Gardiname jas alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, krapais. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 290kcal (15%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 41gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 105mgNatris: 296mgKalis: 1298mg (65%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 9049µg (1131%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 114µg (152%)Kalcis: 68mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 91mg (24%)Fosforas: 461mg (66%)Selenas: 73µg (133%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Raminta